Nahajate se:
Domov Obvestila in objave Občini Luče priznanje Čebelarske zveze SAŠA

Občini Luče priznanje Čebelarske zveze SAŠA

11.04.2018 Aneta Š. (Uprava) 1316

Prejšnji teden je župana Cirila Rosca na občini obiskal predsednik Čebelarske družine Luče Tone Kumer. Županu je predal Posebno priznanje za zasluge pri razvoju čebelarstva, ki ga je občini Luče na nedavnem občnem zboru podelila območna čebelarska zveza. Na tem dogodku je odlikovanje prejel tudi član ČD Luče Zdravko Golob.

Na tokratnem občnem zboru so delegati društev in družin, ki se združujejo v ČZ SAŠA, izvolili novo vodstvo. Predsedovanje v naslednjem mandatu so zaupali Tomažu Lesnjaku iz Šmartnega ob Paki, ki je bil doslej tajnik, vodil pa je tudi komisijo za vzrejo matic in pomagal pri vzpostavitvi plemenilne postaje v Lučki Beli.

Priznanja sta na občnem zboru podeljevala dosedanji predsednik ČZ SAŠA Ivan Čopar in novi predsednik Tomaž Lesnjak. Odlikovanje Antona Janše II. stopnje je prejel Zdravko Golob, član ČD Luče od leta 2000. V obrazložitvi je bilo zapisano: »Zadnja dva mandata Zdravko Golob opravlja funkcijo tajnika v ČD Luče, občasno pa nadomešča predsednika ČD na sejah UO ČZ SAŠA.

Veliko je pripomogel pri izgradnji Čebelarskega centra v Lučah. Pomembno vlogo je odigral tudi pri vzpostavitvi plemenilne postaje čebeljih matic Lučka Bela. Vseskozi je sodeloval pri izvajanju testiranj področja in na delovnih akcijah pri postavljanju potrebne opreme plemenilne postaje. Vseskozi je tudi oskrbnik trotarjev na plemenilni postaji.«

Občina Luče je prejela posebno priznanje z obrazložitvijo: »Občina Luče na čelu z županom Cirilom Roscem je velik podpornik čebelarstva v svojem okolju. Zavedajo se, da je čebelarstvo v območju, kjer ni intenzivne industrije, pomembna kmetijska panoga, ki pod določenimi pogoji lahko odpira tudi delovna mesta.« Ob tem je še navedeno prizadevanje Občine pri postavitvi čebelarskega centra in plemenile postaje v Lučki Beli.

Piškotki
Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke.
Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov.
Nekateri piškotki so bili morda že servirani v skladu z zakonodajo.
Za več informacij si preberite Pravilnik o piškotkih.
Ali se strinjate, da spletno mesto uporabi te piškotke?