Nahajate se:
Domov Lokalno Ravnanje z odpadki

Ravnanje z odpadki

Kontakt: 
PUP-Saubermacher d. o. o. 
Koroška cesta 46, 3320 Velenje
Tel: 03 896 87 11
Fax: 03 896 87 19 
http://www.pup-saubermacher.si 

Uradne ure:
Ponedeljek, sreda od 7. ure do 9.30 in od 10.30 do 15. ure. Četrtek in petek od 7. ure do 9.30 in od 10.30 do 13. ure.
Ob torkih ni uradnih ur.

Pravilno ravnanje z odpadki oziroma surovinami in embalažo iz gospodinjstev
Podjetje PUP-Saubermacher d. o. o. je pripravilo informativno brošuro 'Pravilno ravnanje z odpadki oz. surovinami in embalažo 2019', ki bo v februarju dostavljena v vsa gospodinjstva Šaleške in Zgornje Savinjske doline.

Zaradi izpolnjevanja zahtev nove evropske zakonodaje je PUP Saubermacher v novem tehničnem pravilniku upošteval predlagane minimalne standarde ravnanja z odpadki skladno z Uredbo o obvezni občinski gospodarski javni službi zbiranja komunalnih odpadkov (Uradni list RS, št. 33/17, 60/18). Več o tem si lahko preberete v brošuri na strani 3 in 4. 

Odvoz kosovnih odpadkov je organiziran na podlagi zbranih in podpisanih naročilnic, ki so bile oz. bodo priložene k računom za ravnanje z odpadki. Naročilnica je objavljena tudi na internetnih straneh PUP-Saubermacher. Naročilo odvoza kosovnih odpadkov je možno med 15. marcem in 25. oktobrom 2019. Sistem zbiranja kosovnih odpadkov pri blokovni gradnji je brezplačen in urejen preko upravnikov bloka z naročilnico in sicer enkrat letno na vhod.
Kosovne odpadke je možno brezplačno pripeljati v zbirni center (ZC) Velenje in Podhom. Vstop v ZC je s položnico in osebnim dokumentom.

Zbirni center Podhom (ob odlagališču Podhom) je odprt ob torkih od 8. do 15.30 in četrtkih od 10. do 17. ure ter prvo soboto v mesecu od 8. do 12. ure. V primeru, da je sobota praznik, se prestavi na naslednjo soboto v mesecu. 
Za oddajo odpadkov v kateremkoli zbirnem centru je potrebno predložiti položnico PUP-Saubermacher in osebni dokument. Odpadke sami pravilno razvrstite v kesone, zato je pomembno, da odpadke že doma pripravite tako, da postopek oddaje odpadkov poteka učinkovito.

Vsako leto poteka akcija zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev. V okviru akcije lahko nevarne odpadke oddate v katerokoli premično zbiralnico. V Občini Luče bo akcija potekala v soboto, 18. maja 2019, od 11. do 13. ure na parkirišču pri gasilskem domu.

Komunalna embalaža se brezplačno oddaja embalažnim shemam na sortiranje. Embalaža naj bo izpraznjena, iztočena in stisnjena, saj le, tako zavzame manj prostora v zabojnikih in embalažnih vrečkah. V primeru, da je embalaža zelo umazana, zamaščena, da vsebuje ostanke hrane, jo je potrebno oddati v črn zabojnik. Delitev embalažnih in črnih vrečk v občini Luče bo potekala 4. in 5. junija 2019 med 10. in 16. uro pri gasilskem domu.

Informacije zapisane v brošuri so lahko v pomoč pri ločevanju odpadkov, zato jo shranite.

Brošura
Klikni tukaj za prikaz prilog

Povezane objave

Piškotki
Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke.
Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov.
Nekateri piškotki so bili morda že servirani v skladu z zakonodajo.
Za več informacij si preberite Pravilnik o piškotkih.
Ali se strinjate, da spletno mesto uporabi te piškotke?