Nahajate se:
Specializirano predavanje in dobre prakse trženja: Značilnosti in prednosti ekološke živinoreje in direktno trženje ekološkega mesa z dodano vrednostjo
Specializirano predavanje in dobre prakse trženja: Značilnosti in prednosti ekološke živinoreje in direktno trženje ekološkega mesa z dodano vrednostjo
26. 2. 2024
Aneta Š. (Občinska uprava)
170
Tečaj, delavnica, predavanje
Vstop prost
Organizator
Zveza društev ekoloških kmetov Slovenije (ZDEKS)
Uroš Brankovič
Trnoveljska cesta 2, 3000 Celje
Termini
19.03.2024 (torek) ob 17:00
Zveza društev ekoloških kmetov Slovenije (ZDEKS) v okviru "Aktivnosti za pospeševanje razvoja ekološkega kmetovanja v letu 2023" vabi na
Specializirano predavanje in dobre prakse trženja:
ZNAČILNOSTI IN PREDNOSTI EKOLOŠKE ŽIVINOREJE s koraki do uspešne preusmeritve
& DIREKTNO TRŽENJE EKOLOŠKEGA MESA Z DODANO VREDNOSTJO na primeru predelave in prodaje ekološke kmetije Jenšterle
Kdaj: v torek, 19. marec 2024 ob 17.uri
Kje: predavalnica KGZ Celje, Trnoveljska cesta 2, 3000 Celje
Kje: predavalnica KGZ Celje, Trnoveljska cesta 2, 3000 Celje
PROGRAM:
17.00 – 19.15: Specializirano predavanje: Ekološka živinoreja (govedoreja)– značilnosti in prednosti ter koraki do uspešne preusmeritve (Mitja Zupančič, univ. dipl. inž. zoot., svetovalec specialist za področje ekološkega kmetovanja na KGZ Celje)
17.00 – 19.15: Specializirano predavanje: Ekološka živinoreja (govedoreja)– značilnosti in prednosti ter koraki do uspešne preusmeritve (Mitja Zupančič, univ. dipl. inž. zoot., svetovalec specialist za področje ekološkega kmetovanja na KGZ Celje)
- Značilnosti ekološke živinoreje (s poudarkom na govedoreji) ter praktični koraki kmetije do uspešne preusmeritve;
- Ustreznost pasem, stanje na področju zakola oziroma prodaje govedi iz ekoloških kmetij in kakovost mesa ;
- Različne možnosti direktne prodaje ekološkega mesa s predstavitvijo dobre prakse predelave in direktne prodaje mesa in mesnih izdelkov Ekološke kmetije Jenšterle preko zabojčkov, spletne prodaje, tržnice, … (Žiga Jenšterle).
O ekološki kmetiji Jenšterle: Ekološka kmetija Jenšterle je družinska kmetija, ki se ukvarja z rejo govedi mesnih pasem. Govedo je večji del leta zunaj, na paši, pozimi v hlevu pa so spuščene in jih krmijo samo s travo, ki jo spomladi in poleti pokosijo na svojih travnikih. Nahajajo se na vznožju kozjanskega hriba Rifnik. Poleg ekološke reje govedi se ukvarjajo s predelavo ekoloških trajnih in pol trajnih mesnih izdelkov, po tradicionalnih receptih. Na voljo imajo več kot 30 različnih mesnih produktov (različni kosi svežega mesa, klobase, hremovke, masa za žar…), vse te pa lahko dostavijo tudi v zabojčki po 10 in 5 kg z mešanim izborom mesnih izdelkov. Še posebno poudarijo 4 izdelke, ki so kot vsi narejeni 100% iz ekološke teletine: bio telečje hrenovke, bio telečja posebna, bio rifniška klobasa in bio rifniška suha klobasa. Vsi izdelki so narejeni iz ekološke teletine z dodatkom ekoloških začimb, po njihovih tradicionalnih receptih.
VEČ INFORMACIJ IN PRIJAVA:
Udeležba na dogodku je brezplačna, a je OBVEZNA PREDHODNA PRIJAVA po e-pošti ubrankovic@gmail.com ali na GSM: 040 303 752. Prijave zbiramo do ponedeljka, 18.03.2023.
Udeležba na dogodku je brezplačna, a je OBVEZNA PREDHODNA PRIJAVA po e-pošti ubrankovic@gmail.com ali na GSM: 040 303 752. Prijave zbiramo do ponedeljka, 18.03.2023.
Aktivnost se izvaja v okviru JN 430-203/2022, "Aktivnosti za pospeševanje razvoja ekološkega kmetovanja v letu 2023", ki je financiran s sredstvi iz Programa porabe sredstev Sklada za podnebne spremembe v obdobju 2021-2023.


Dokumenti, priloge
Klikni tukaj za prikaz prilog