Delitev embalažnih in črnih vrečk

Komunalna embalaža se brezplačno oddaja embalažnim shemam na sortiranje. Embalaža mora biti izpraznjena, iztočena in stisnjena, saj le, tako zavzame manj prostora v zabojnikih in embalažnih vrečkah. V primeru, da je embalaža zelo umazana, zamaščena, da vsebuje ostanke hrane, jo je potrebno oddati v črn zabojnik. 

V embalažni zabojnik sodijo:
  • plastična embalaža živil in pijač;
  • plastična embalaža čistil in pralnih sredstev;
  • kovinska embalaža živil in pijač;
  • tetrapaki;
  • plastični lončki in vrečke.
Individualna gospodinjstva v Zgornji Savinjski dolini bodo prevzela rumene vrečke za mešano embalažo (plastično in kovinsko embalažo ter tetrapake) za obdobje enega leta. Ob delitvi embalažnih vrečk bo potekala tudi delitev črnih vrečk za mešane komunalne odpadke za gospodinjstva, ki nimajo črnih zabojnikov in oddajajo odpadke na določena odjemna mesta oz. betonske bokse. Delitev embalažnih in črnih vrečk v Zgornje Savinjski dolini bo potekala po razporedu navedenem v brošuri na strani 19.

Delitev embalažnih (rumenih) in črnih vrečk za občane Občine Luče bo potekala 4. in 5. junija 2019 med 10. in 16. uro pri Gasilskem domu Luče.

V primeru, da vrečk ne morete prevzeti v navedenem urniku, jih lahko prevzamete na sedežu Občine Luče, Luče 106, 3334 Luče v času uradnih ur.

Povezane objave

Piškotki
Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke.
Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov.
Nekateri piškotki so bili morda že servirani v skladu z zakonodajo.
Za več informacij si preberite Pravilnik o piškotkih.
Ali se strinjate, da spletno mesto uporabi te piškotke?